De 3 beste boeken over het drogen van voeding
Het drogen van voeding is een eeuwenoude conserveringstechniek die vandaag de dag weer helemaal populair is. Door vocht uit voedsel te trekken wordt de houdbaarheid ervan aanzienlijk verlengd zonder dat er bewaarmiddelen nodig zijn. Zo wat alle voedingsmiddelen kunnen gedroogd worden. Zo kan je fruit drogen, groenten, vlees en natuurlijk kruiden. Eens gedroogd worden deze voedingswaren smaakvolle, knapperige en geconcentreerde varianten van zichzelf.
Drogen is een praktische oplossing om een overvloed aan oogst weg te werken, overrijpe voeding of voedselresten te verwerken, seizoensproducten te bewaren voor later en natuurlijk eenvoudigweg de houdbaarheid te verlengen.
Wat kan je klaarmaken met gedroogde ingrediënten?
Het is misschien moeilijk in te schatten wat je juist kan doen met de voeding die je droogt indien je hier nog niet erg veel ervaring mee hebt, maar de mogelijkheden zijn talrijk.
- Met gedroogde kruiden kan je al je gerechten op smaak kan brengen, maar ook lekkere kruidenthee 's kan maken. Je kan bijvoorbeeld zelf theemixen samenstellen van gedroogde kruiden als ook bouillonblokjes.
- Gedroogde groenten kunnen lekker smaken in stoofpotjes en soepen. Met gedroogde tomaatjes kan je bijvoorbeeld je pasta of pizza op een heerlijke manier op smaak brengen. Gedroogde groentjes kunnen ook als groentechips een origineel en gezond aperitiefhapje zijn.
- Gedroogd fruit is naast een gezonde snack ook een smaakvolle topping voor ontbijtgranen en yoghurt.
De 3 beste boeken over het drogen van voeding
Degelijke boeken over het drogen van voeding kunnen je niet alleen kooktechnieken en andere praktische kennis verschaffen. Ze zullen ook inspiratie bieden zodat je kan gaan experimenteren en ontdekken.
1. Beginner's guide to dehydrating food
Dit is het ideale boek voor zij die met het drogen van kruiden en andere voeding willen beginnen. Het geeft op een eenvoudige manier stap voor stap instructies weer zodat ook een echte beginner met dit helder boek zijn weg in het drogen kan vinden.
Als je een Engelstalig boek geen bezwaar vindt, kan je uit dit boek heel wat leren.
2. Handboek voedsel drogen
Met dit handboek ontvang je heel wat tips over hoe je verschillende ingrediënten kan drogen. Het boek werkt zeer inspirerend en is vooral erg praktisch te gebruiken omdat het zo overzichtelijk is samengesteld.
Wil je op een eenvoudige manier de wereld van het drogen ontdekken? Schaf dan dit mooie boek aan en ga onmiddellijk aan de slag.
3. Koken met gedroogd voedsel
In dit boek vind je lekkere recepten met gedroogde voeding. Zo kan je creatief aan de slag gaan met je gedroogde groenten, fruit en kruiden en leer je deze ingrediënten gebruiken in allerlei gerechten.
Wil je de mogelijkheden ontdekken hoe gedroogde voeding te verwerken, is dit boek een aanrader. Door de mooie foto's en de veelal eenvoudige recepten, is dit een toegankelijk boek voor iedereen.